Helgens pass med Malin Ewerlöf och Petra Månström

I lördags drog jag in till Stockholm för att delta i ett löpevent. Jag hde anmält mig flera dagar innan och verkligen sett fram emot detta pass.

 

Anledningen till att jag anmälde mig var att två av mina största kvinnliga förebilder inom löpning skulle hålla i passet. Nämligen Malin Ewerlöf och Petra Månström. Malin är ju som de flesta vet en riktigt duktig medeldistanslöpare med många fina meriter. Och Petra är också en jätteduktig löpare och jag följer hennes Maratonpodd och hennes andra sociala kanaler där hon inspirerar mig till tusen.

 

Väl inne i stan och på plats på Röhnish concept store där vi skulle samlas var jag lite nervös. Jag med min ganska dåliga form (om man jämför med innan graviditet). Men jag kände mig laddad till tänderna. Jag ville bara suga in inspiration, tips och verkligen njuta av passet.

 

 


Passet började med en lätt uppvärmningsjogg till Humlegården. Väl på plats där började en ganska lång sekvens med löpskolningsövningar. Jag kan säga att det var ett tag sedan jag gjorde löpskolning. Och det kändes dagarna efter kan jag säga. Löpskolning är alltså övningar som man jobbar med för att bana in en bra löpteknik. För att man ska springa så "ekonomiskt" som möjligt. Men de är också jättebra för att jobba upp både styrka och spänst för löpning. Skipping, tripping, mångsteg, saxdriv, korssteg. Hoppa på ett ben framåt, åt sidan, bakåt och åt andra sidan. Vaderna var bra stumma efter detta kan jag säga. Men det var väldigt roligt och lärorikt. Tänk att coachas av självaste Malin Ewerlöf i löpteknik :)

Efter löpskolingen var det dags för det riktigt kraftprovet, nämligen intervallerna. Jag var väldigt nervös inför detta. Jag som knappt sprungit intervaller över huvudtaget på hela sommaren. Men nu var det dags och det med besked. Vi skulle springa en så kallad intervallstege. Först tre intervaller som var 90 sekunder, sen tre 60 sekunder, sen tre 30 sekunder och till sist tre 15 sekunder. 90 sekunder kan ju låta ganska kort. Men, kort är inte känslan när man springer kan jag säga. Jobbigt var det utan dess like. Men det gick jättebra. Kroppen känns toppen, även fast jag har en lång väg tillbaka till min form jag var i inför maran 2015. Bara känslan att springa intervaller, att ta ut sig, bli riktigt trött.

Enligt mig är det så grymt roligt att löpträna i grupp. Man får så mycket energi av alla andra. Intervaller är perfekt eftersom man motiverar sig lite bättre, trycker på lite mer och kan plötsligt springa lite fortare, eller lite längre. 4 oktober startar jag upp min löpgrupp igen, efter ett litet uppehåll, pga graviditet och uppbyggnadsperiod. 8 tisdagar under hösten kommer vi att köra. Passen är 60 minuter långa och inkluderar uppvärmning, löpskolning/teknik/styrka/spänst, kvalitativ del (intervaller), samt nedjogg och stretch.
Är du intresserad? Läs mer och anmäl dig här!


Skriv en kommentar

Kommentarer: 1
  • #1

    Petra Månström (fredag, 30 september 2016 13:27)

    Så himla roligt att du kom! Grymt jobbat!